ZEOLIT detox kapsule

KM22.00

AKTIVIRANI VULKANSKI MINERAL U PRAHU I KAPSULAMA ZA MOĆNU DETOKSIKACIJU ORGANIZMA

Zeolit  detoks, adsorbens i antioksidans, vrši totalnu detoksikasiju organizma, poboljšava imunitet, utiče na regulaciju telesne mase, pomaže mršavljenju, smanjuje umor, suzbija rast tumora i doprinosi boljem podnošenju hemoterapije i terapije zračenjem, reguliše nivo šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj ateroskleroze, reguliše povišeni krvni pritisak, pomaže prilikom mučnine, smanjuje nadutost kod zapaljenja i ciroze jetre, otklanja gastritis, smanjuje bol, ukočenost i poboljšava pokretljivost zglobova, povoljno utiče na zdravlje kože, a može se koristiti i u kozmetičke svrhe – tretmanima za ulepšavanje kože lica. Zeolit se koristi za adsorpciju bakterijskih toksina, mikotoksina i drugih nečistoća koji mogu dovesti do oboljenja u organizmu.

Zeolit duo detox+ se preporučuje za:

 • Detoksikaciju (čišćenje) organizma, oslobađajući organizam od slobodnih radikala, teških metala, mitotoksina, pesticida, aditiva iz hrane, metabolita lekova
 • Jačanje odbrambene sposobnosti organizma, povećanjem nivoa antioksidanasa
 • Zaustavljanje dijareje nastale usled trovanja hranom (sakupljanjem toksina u svoju kristalnu rešetku)
 • Doprinosi spuštanju nivoa glukoze u krvi i sprečava pojavu komplikacija dijabetesa
 • Vraća nivo lipida u normalu
 • Podizanje odbrambenih sposobnosti organizma i poboljšanje kvaliteta života kod bolesnika sa malignim oboljenjima, hroničnim i virusnim gljivičnim infekcijama
 • Lakše podnošenje efekata hemoterapije
 • Smanjuje moć alergena iz hrane, pića i uopšte okruženja
 • Osetno poboljšanje psihofizičke i zdravstvene spremnosti sportista
Kategorija:

Opis

ZAŠTO ZEOLIT?

ZEOLIT je čudotvorni mineral koji ima neverovatna lekovita dejstva. Mnogi ga nazivaju i ‘’kamenom budućnosti’’. Mineral ZEOLIT se najpre koristio zа čišćenje vode koja je bila zagađena rаdioаktivnim i sličnim zаgаđenjima. Za vreme Černobilske katastrofe uspešno se koristio u cilju sprečavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama. Prirodni ZEOLIT je nastao prilikom kontakta vulkanski stena i pepela sa alkalnim podzemnim vodama. Sam prirodni ZEOLIT nema korisnih svojstava dok se tehnološki ne obradi, steriliše i hermetički upakuje kako bi mogao da se koristi – za ljudske potrebe ili u druge svrhe (prečišćavanje vode za piće i otpadnih voda, oplemenjivanje zemljišta, ishrana životinja). Jedini dozvoljeni ZEOLIT za humanu upotrebu je klinoptilolita jer je bogat mineralima, natrijumski ili kalcijumski aluminosilikat. Prilikom tehnološke obrade, ZEOLIT se usitnjava do veličine mikrona, čime se povećava njegov adsorpcioni kapacitet (vezivanja čestica za sebe) i sposobnost jonske izmene.

Klinoptilolit zapravo izgleda kao pčelinje saće i njegovo negativno naelektrisanje dovodi do vezivanja, tj. razmene pozitivnih jona mikroelemenata sa jonima toksičnih metala ili drugih štetnih supstanci. Drugim rečima, zahvaljujući svojoj otvorenoj molekularnoj strukturi, on deluje kao kavez za hvatanje čestica teških metala, pa čak i pesticide.

Sprovedena su brojna istraživanja i potvrđeno je da je ZEOLIT najjači antioksidant, detoksikator i zaštitnik imuniteta. ZEOLIT čisti organizam od pogubnog uticaja toksina (organskih i hemijskih), pre svega od teških metala poput olova, arsena, žive, i drugih i to sa stopostotnom efikasnošću.

Mnogi su za ovaj mineral čuli po prvi put, kada su čuli i za reč Aflatoksin i upravo se zeolit koristio za stoku kako bi se smanjila koncentracija aflatoksina u mleku i svela na dozvoljene granice. Zeolit se uspešno koristi i u poljoprivredi- njime se tretiraju obradive površine kako bi se očistilo zemljište od otrova i pesticida.

Iz svega navedenog jasno se vidi da ZEOLIT zahvaljujući svojoj strukturi ima veliku moć adsorpcije i eliminacije štetnih supstanci, kao što su: radioaktivne čestice, aflatoksini, teški metali i toksini različitog porekla.

Mnogi proizvođači proizvoda za nеgu kоžе prеpоznаli su sve blagodeti zеоlita dоdајu ga svојim reagensima zа nеgu kоžе. Zеоlit uklаnjа zаgаđеnjе dubоkоg čišćеnja i dеtоksikаciјe kоže.

ŠTA JE ZEOLIT I KAKO SE DOBIJA?

Kristalni zeolit (klinoptilolit) je prirodni mineral vulkanskog porekla, otkriven 1756. godine. Nastao je mešanjem lave sa vodom praokeana i podzemnih tokova. U prirodi postoji oko 200 vrsta ovog dragocenog vulkanskog praha (vlaknasti, lisnati i kristalni, koji su i najpoželjniji oblik). Da bi dostigao svoj puni potencijal, zeolit mora da se samelje u fini prah – zrnca veličine mikrona. Zeolit u prahu je savršena prevencija dejstvu slobodnih radikala. Kada ustanovi da je ćelija oštećena, zeolit na to mesto jonskom izmenom dovodi razne dragocene minerale, čime sprečava dalje oštećenje ćelije i njenu mutaciju, koje neretko dovode do razvitka malignih oboljenja. Uz to, primena zeolita inhibira protein kinazu, koja je glavni krivac za razaranje ćelijske strukture DNK.

 

ZEOLIT DUO DETOX – MATRICA ZDRAVLJA

Aktivirani mikronizirani Zeolit duo detox, koristi se kao najbolji prirodni detoksikator, pa se uzima kao preventivna, ali i kao suportivna medicinska terapija kod brojnih zdravstvenih tegoba i poremećaja. Tokom poslednje decenije antioksidansni i imunomodulacijski efekti Zeolita, kao i njegov uticaj na proces lečenja i ispravljanja različitih deformacija metabolizma, privukli su veliku pažnju naučnika. Upalni proces, kao jedan od komplikovanih patoloških procesa kojim se bavi ceo organizam, predstavlja hitnu zaštitno-vaskularnu reakciju organizma na oštećenja, sa ciljem obnove poremećene homeostaze. Homeostaza je veoma značajna za pravilno funkcionisanje organizma, a podrazumeva održavanje stabilnih unutrašnjih uslova za ispravno funkcionisanje, kako ćelija, tako i živih bića u celini. Ruska Medicinska Akademija istraživala je uticaj zeolita na homeostazu, a istraživanja su potvrdila opravdanost primene zeolita kao podrške u uspostavljanju narušene homeostaze, te dokazala da je zeolit značajan agent koji doprinosi stimulaciji i unapređenju regeneracije na nivou ćelija. Sposobnost homeostaze je da telo može održavati dinamičku stabilnost internih procesa u odnosu na promene u spoljnom okruženju, u širokom rasponu promena. Ova sposobnost ne zavisi samo od sposobnosti organizma da upravlja i obnavlja telesni sastav, nego i od efikasnosti sastava percepcije, tj. od čistoće i osetljivosti perifernih receptora, kao i kvalitetu prenosa signala do centra u mozgu.

Da bi se održala korektna percepcija spoljašnjeg i unutrašnjeg okruženja, potrebno je da receptori budu savršeno čisti i u dobroj kondiciji. Kada spoljni podražaj nije ispravno percipiran, ispravno je uticati na receptore, a ne na signalne odgovore nervnog ili endokrinog sistema. Ne postoje lekovi koji imaju sposobnost čišćenja i ispravljanja učinaka receptora, jer lekovi menjaju veze u nastalim procesima, a zatim, po definiciji, prirodne funkcije tela više ne mogu samostalno da deluju.

Zeolit duo detox deluje upravo na receptore, na središnji nervni sistem, kao i na organizam u celini. Otklanja nepoželjne supstance koje se vezuju za receptore, a koje uslovljavaju nastanak “iskrivljenih“ signala. Primena Zeolit duo detox-a pomaže receptorima da se oslobode njihovog uticaja, te snabdeva receptore potrebnim mikro i makroelementima, što omogućava ispravan rad svake ćelije. To znači da Zeolit duo detox ne mora da zna koji se upalni proces odvija u određenom trenutku, obavljajući funkciju čišćenja receptora i regeneracije homeostaze, već deluje linearno na sve ćelije.

Uravnoteženi sastav elemenata u tragovima doprinosi brzom oporavku receptora, bez obzira na njihovu lokaciju u organizmu. Ako postoje bilo kakvi problemi u telu, Zeolit duo detox će bez izuzetka asistirati svim telesnim receptorima, osloboditi ih od nepoželjnih dodataka i omogućiti da deluju ispravno.

Za održavanje homeostaze unutrašnjih organa i spoljnih delova kože nije dovoljno uzimati zeolit samo oralno, već se treba koristiti za ispiranje i održavanje kože i sluznice spoljnih organa (oči, uši, nos i usta).  Ako je koža nastanjena mikroorganizmima, receptori su kontaminirani i šalju mozgu signale da su mikroorganizmi prisutni. Na osnovu takve poruke, mozak će odlučivati i formirati neproporcionalnu imunološku obranu, koja kasnije može preći i u imunološku agresiju. Ako nema iskrivljenih signala i ako su receptori čisti, mozak će donositi odluke u skladu sa stvarnom situacijom, problem neće biti preskočen, a u telu neće biti dodatne ili nepotrebne panike. Korišćenjem Zeolit duo detox-a omogućava se sveža percepcija ćelija, dolazi do brzog uspostavljanja homeostaze i zdrave unutrašnje atmosfere u telu. Na taj način uspostavlja se takozvana matrica zdravlja. Naučna studija “The role of products containing zeolite in ensuring homeostasis” N. G. Tolmacheve (u knjizi Natural Minerals are of Service to Human Health, Materials of the research and practice conference with international participation – Novosibirsk, 2001), uticaj zeolita smatra posebno značajnim, jer doprinos homeostazi znači doprinos ukupnoj holističkoj slici sveta.

JAČI IMUNI SISTEM UZ ZEOLIT DUO DETOX +

Zeolit igra važnu ulogu u balansiranju imunog sistema, odstranjujući toksine iz tela, a posebno teške metale. Ne treba izgubiti iz vida da magnezijum u organizmu može imati efikasnu interakciju sa metabolitičkim energetskim izvorom, a kada se ova interakcija odvija na optimalnom nivou, ljudi osećaju prirodni dotok povećane energije i vitalnosti, povećanu koncentraciju i mentalnu jasnoću.

Zeolit duo detox modulira efekte imunog sistema, unapređuje ga i stimuliše da deluje efikasnije, harmonično i uravnoteženo, te doprinosi obema vrstama imunološkog poremećaja, imunoinsuficijenciji i hiperaktivnosti, koje su karakteristične za autoimune bolesti. Zeolit duo detox povećava nivo serotonina, neurotransmitera koji utiče na emocije, ponašanje i misli. Svi ovi elementi utiču na sposobnost imunološkog sistema da se suprotstavi infekciji. Zeolit ne stimuliše direktno imunološki sistem, već omogućava njegovo optimalno funkcionisanje tako što eliminiše sve štetne supstance koje smanjuju imunološke funkcije i opterećuju hormonalnu aktivnost.

 

ANTIOKSIDATIVNI I ANTIMIKROBNI EFEKTI ZEOLIT DUO DETOX-a

Struktura zeolita privlači i odstranjuje molekule slobodnih radikala, što rezultira smanjenjem ćelijskih oštećenja i čini zeolit efikasnim antioksidantom. Tradicionalni antioksidanti snižavaju energiju slobodnih radikala i prekidaju lančane reakcije oksidacije, dok zeolit privlači i zahvata slobodne radikale u svoju kompleksnu strukturu, deaktivira ih, a zatim eliminiše iz tela. Na ovaj način Zeolit značajno ubrzava i dopunjava delovanje tradicionalnih antioksidanata.

Zeolit ima snažan uticaj na smanjenje nivoa slobodnih radikala u krvi. Primenom Zeolit duo detox-a nivo slobodnih radikala u krvi se smanjuje za više od 18%. Klinički je dokazano da zeolit deluje poput antibiotika, odnosno da ima mikrobiološko dejstvo, jer vezuje bakterije poput pseudomonas aeruginosa, staphylococcus aureus, escherichie coli i drugih.

ZEOLIT DUO DETOX U BORBI PROTIV KANDIDIJAZE

Balansirani pH nivo u organizmu doprinosi uništavanju kandide, koja spada u grupu gljivica koje se prirodno nalaze između crevnih resica i nabora crevne sluznice. Kandida je ozbiljan zdravstveni problem. Gljivica kandida albicans se normalno nalazi u maloj količini u ljudskim crevima. Nekontrolisano bujanje kandide nastaje zbog uzimanja antibiotika, kontracepcije, hormonalne i imunosupresivne terapije, te zbog trudnoće i dijabetesa. Hrana koja sadrži šećer u svim oblicima, kvasac i plesan, takođe mogu izazvati bujanje kandide.

Prekomerni razvoj kandide doprinosi mnogim zdravstvenim tegobama, kao što su: hronične gljivične infekcije, probavni problemi, nadutost, grčevi, dijareja, konstipacija, respiratorne alergije, kijanje, kongestija, hronični iscedak iz nosne šupljine koji se cedi po spoljašnjem delu ždrela, čest kašalj, grlobolja, prehlada, astma, alergije na hranu, hronični umor, simptomi nervnog sistema, poput anksioznosti, depresije, iritabilnosti, slabog pamćenja i slabe koncentracije, problemi sa menstrualnim ciklusom, kožni osip itd.

Kod oboljenja kandidom treba izbegavati sve namirnice koje sadrže šećer i med, voće koje sadrži prirodni šećer (posebno smrznuto, konzervisano i suvo voće, voćne sokove, narandže i dinje), kvasac, sirće, pečurke, kikiriki, alkohol, kafu, crni čaj, sireve, mesne proizvode, konzervisanu i sušenu ribu, a ograničiti mlečne proizvode.

Posledice kandidijaze koja se ne leči su vrlo neugodne, od lokalnih infekcija, do mogućih oštećenja crevnih funkcija. Ako je kandida u telu prisutna duže vremena, stanice probavnih organa se zasite toksinima, jer creva postanu propusna za razne štetne tvari i alergene iz hrane. Ovi toksini onemogućavaju razvoj prijateljskih bakterija i tegobe se umnožavaju.

Hronične gljivične infekcije i kandida takođe mogu biti pokazatelj da je organizam zatrovan živom, teškim metalom. Učinkovitost zeolita kao preventivne prirodne terapije u lečenju kandidijaze i mehanizam njegovog delovanja kod gljivičnih oboljenja predmet su istraživanja nekoliko naučnih studija koje potvrđuju da zeolit neposredno uništava kandidu i vrši detoksikaciju otrova koje ona uzrokuje u crevima.

USPOSTAVLJANJE pH BALANSA KORIŠĆENJEM ZEOLIT DUO DETOX-a

Ravnoteža kiselosti organizma, koja se izražava pH nivoom, štiti organizam od mnogih bolesti današnjice. Zbog savremenog načina života, većina ljudi ima previše zakiseljen organizam. Prosečna ishrana sadrži previše mesa, šećera, skroba i rafinisanih ugljenih hidrata, koji su poznati kao visoko kisela hrana. Telo reaguje hiperprodukcijom kiselina u brojnim situacijama: prilikom konzumiranja alkohola, cigareta, kod stresa i premalo kretanja, kod zagađene okoline i raznih drugih uticaja demineralizacije organizma, kod prehlada, za vreme menstrualnog ciklusa, kod uzimanja puno slatkiša. Optimalan pH faktor za krvni sistem čoveka iznosi između 7,3 i 7,45. To stanje naziva se homeostaza i veoma je važno za normalno održavanje svih funkcija tela. Da bi se održala ispravna ravnoteža, naša bi prehrana trebala biti oko 80% alkalna i 20% kisela, ali zapravo je suprotno od toga, što dovodi do neminovnih posledica. Radi prevencija bolesti koje se razvijaju u kiselom okruženju, treba neutralizovati kiselinu i obnoviti pH ravnotežu. Zeolit duo detox vezuje višak kiselina i odstranjuje ih iz tela, što uzrokuje porast pH u smislu porasta alkaliteta. Isto tako, privlači i pohranjuje višak protona koji uzrokuju kiselost i na taj način pomaže kod brojnih problema i bolesti kiselog okruženja, od želudačne kiseline, do kandide, artritisa i gihta. Kiseli pH ujedno stvara pretpostavku za razvoj karcinoma i oštećenje moždanih ćelija, sa posledicama u vidu depresije, anksioznosti, paranoje i psihoze, pa je izuzetno značajna uloga zeolita u prevenciji i suzbijanju ovih oboljenja. Optimalan pH nivo omogućava ispravne metabolitičke i probavne funkcije organizma, unapređuje funkcije mozga, a imunom sistemu obezbeđuje funkcionisanje u idealnim uslovima. Na taj način zeolit prevenira i direktno pomaže kod svih tegoba i bolesti, koje su posledica povećane kiselosti organizma.

Poremećena Ph ravnoteža može uzrokovati tegobe lokomotornog sistema – bol u leđima, osteoporozu, reumatoidne poremećaje, što uključuje artritis, reumatoidni artritis, spondilozu, diskopatiju i išijalgiju, zatim tegobe probavnog sistema – gastritis, crevne upale, grčeve, poremećenu crevnu floru, kandidazu, hronični umor, pospanost, nedostatak energije, depresivnost, preteranu nervozu, bolesti srca i krvnog sistema, nizak pritisak, srčane aritmije, glavobolju, migrenu, karijes, paradentozu, bubrežni disbalans, giht, smanjenje izdržljivosti i krutost mišića, kao i nisku toleranciju na bol. Kiseli pH ujedno stvara pretpostavku za nastanak karcinoma i za oštećenje moždanih ćelija, sa posledicama u vidu depresije, anksioznosti, otupelosti, čak i psihoze.

Za neutralizaciju viška kiseline organizam pojačano troši minerale, između ostalog kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe i cink. Stoga su za probleme zuba i pojavu karijesa odgovorni skriveni krivci, tj. višak kiselina. Umor i nesanica su često odraz porasta kiselosti u organizmu. Kod porasta kiselosti telo takođe može reagovati jakim bolovima.  Kiselost je jedna od najčešćih probavnih tegoba. Poremećena ravnoteža kiselina čest je uzrok upale želudačne sluznice.

Kiseline u organizam dospevaju hranom, ali određene kiseline proizvode jetra, gušterača i želudac. Za dobru probavu, za izlučivanje štetnih i nepotrebnih elemenata bez fermentacije i nadutosti, želudačni i crevni sadržaj moraju imati uravnoteženi pH, pola kiseli i pola bazni.

Svaki porast telesne kiselosti, tj. pH nivoa, utiče ne samo na brojne telesne metabolitičke i probavne funkcije, nego i na funkcionisanje mozga i imunološkog sistema. Kiseli pH takođe kreira preduslove za razvoj karcinoma i drugih opasnih bolesti.

ZEOLIT DUO DETOX – U BORBI PROTIV GOJAZNOSTI

U kliničkoj studiji o doprinosu zeolita u kompleksnim terapijama smanjenja telesne težine dokazano je da zeolit poboljšava probavu, te omogućuje da mali volumeni hranljivih elemenata namiruju nutricionističke potrebe organizma. Zeolit na taj način smanjuje potrebu za prejedanjem, poboljšava peristaltiku želuca, unapređuje metabolizam lipida i ugljenih hidrata. Klinički rezultati studije o primeni zeolita u medicinskim terapijama za mršavljenje pokazuju da zeolit ima veliki doprinos u terapiji gojaznih pacijenata.

 

Zeolit duo detox+ se preporučuje

Zeolit duo detox+ se preporučuje za:

 • Detoksikaciju (čišćenje) organizma, oslobađajući organizam od slobodnih radikala, teških metala, mitotoksina, pesticida, aditiva ih zrane, metabolita lekova
 • Jačanje odbrambene sposobnosti organizma, povećanjem nivoa antioksidanasa
 • Zaustavljanje dijareje nastale usled trovanja hranom
 • Podizanje odbrambenih sposobnosti organizma i poboljšanje kvaliteta života kod bolesnika sa malignim oboljenjima i hroničnim i virusnim gljivičnim infekcijama
 • Lakše podnošenje efekata hemoterapije
 • Osetno poboljšanje psihofizičke i zdravstvene spremnosti sportista

 

Posebno se preporučuje kao dopuna ishrani: osobama sa oslabljenim imunitetom, hroničnim bolesnicima i rekovalescentima, svima koji su izloženi pojačanom fizičkom naporu i stresu (sportistima, studentima, menadžerima), nakon hemoterapije, obolelima od virusnih infekcija (naročito hepatitis B I C), osobama sa čirom na želucu itd.

Moćnih 10 dejstava Zeolita na zdravlje

1. ZEOLIT DUO DETOX – U BORBI PROTIV BOLESTI JETRE I HEPATITISA

Zeolit duo detox je odličan suplement za efektivnu terapiju kod hepatitisa, tumora i ciroze jetre, kao i mononukleoze. Istraživanja su pokazala da zeolit ima značajno antivirusno delovanje, uključujući hepatitis C. Primena Zeolit duo detox-a kod bolesti jetre, uključujući i hronični virusni hepatitis, nakon određenog vremena terapije pokazuje gubitak umora i nadutosti, kao i smanjenje transaminaza u krvi. Zeolit normalizuje AST, ALT, GOT, AP, LDH i bilirubin.

2. ZEOLIT DUO DETOX – U BORBI PROTIV ATEROSKLEROZE I KARDIOVASKULARNIH BOLESTI

Jedna od najčešćih bolesti XX veka je ateroskleroza – začepljenje i zadebljanje krvnih žila. Zbog povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi oko 90% stanovništva iznad 40-45 godina starosti ima predispoziciju za oboljenja ateroskleroze. Ovo je najčešća i najozbiljnija bolest koja usled oksidacije lošeg holesterola utiče na stvaranje ateroma (zadebljanja i oštećenja unutrašnjeg dela arterije), koja uzrokuju slab protok krvi i slab dotok hrane i kiseonika u ćelije. Posledica su slabija cirkulacija i razvoj patoloških procesa u različitim organima, srčani i moždani udar, gangrena donjih ekstremiteta i dr.

Pored povećanog sadržaja lipida u krvi, odnosno holesterola i triglicerida, rizični faktori ateroskleroze su povećani krvni pritisak, povećani šećer, debljina, stres i nasledna svojstva. Međutim, najvažniji uticaj na stvaranja ateroma ima povišeni holesterol.

Terapija Zeolit duo detox-om kod ateroskleroze znatno snižava nivo holesterola i triglicerida u serumu krvi bolesnika, uključujući bolesnike sa trombozom donjih ekstremiteta. U pojedinim slučajevima nivo triglicerida i ukupnog holesterola stabilizuje se za 3 – 6 mjeseci nakon sprovedene terapije.

Pogoršanje ishemijske bolesti srca kod pacijenata starijeg doba često je dugotrajan proces koji je teško kompenzovati, usled konstantnog progresivnog zatajenja srca i teške aritmije. Važnu ulogu u toku bolesti ima visok nivo reaktivnih oksida u vaskularnom kanalu i miokardu, koji ometaju mikrocirkulaciju i akumuliraju plak koji povećava nestabilnost. Svojstvo jonske razmene zeolita i aktivan uticaj na razmenu gvožđa, bakra, selena i ostalih elemenata u tragovima, pomaže kod ove kategorije bolesnika. Uticaj Zeolita na stenokardiju kod bolesnika starijeg životnog doba i sa oslabljenim antioksidativnim obrambenim sistemom, pokazala je smanjenje nivoa lipoproteina, poboljšanje oksidativnog statusa koji dopridonosi bržem stabilizovanju stanja, te sprečavanju razvoja infarkta miokarda.

 

3. PRIMENA ZEOLITA KOD BOLESTI PLUĆA I TUBERKOLOZE

Zeolit povećava difuzijski kapacitet pluća i pokazuje pozitivan doprinos kod adultnog respiratornog stres sindroma, astme, cistične fibroze, emfizema pluća, bronhopulmonalne displazije i tuberkuloze.

Hronična opstruktivna plućna bolest (KOPB) je trenutno četvrti najčešći uzrok smrti na svetu, a manifestuje se ograničenim protokom vazduha u plućima. Ovo oboljenje je izuzetno progresivno, brzo napreduje i povezano je sa jakim upalnim odgovorom pluća na štetne čestice. Opstruktivni bronhitis i oštećenja plućnog tkiva (emfizem) zapravo su prepreka protoku vazduha, a bolest se manifestuje dugotrajnim produktivnim kašljem.

Ova bolest se dijagnostifikuje ukoliko su prisutne tegobe tokom tri meseca u dve uzastopne godine, a ne postoje drugi uzroci hroničnog kašlja. Bolest uzrokuje stvaranje ožiljaka u dušniku i oštećenja plućnih mehurića koji gube elastičnost, što ometa protok vazduha i normalno pražnjenje vazduha iz pluća. Tok bolesti dovodi do brzog razvoja nepovratne faze. Terapija Zeolit duo detox-om ne deluje na povećanje volumena pluća, ali unapređuje sposobnost organizma za bržu remisiju i veću otpornost na recidive. Stepen antioksidativne zaštite membrane je važan činilac u postojanosti remisije KOPB. Kombinacija klasičnih antioksidanata i zeolita omogućava blažu kliničku manifestaciju upalnog odgovora u KOPB, te samim tim i bržu i relativno stabilnu remisiju.

Tuberkuloza pluća je još uvek opasna bolest, od koje svake godine umire 3 miliona ljudi od 10 miliona tuberkuloznih pacijenata, koliko ih ima širom sveta. U kliničkim ispitivanjima je otkriveno da upotreba zeolita kod rano dijagnostifikovanih tuberkuloznih bolesnika doprinosi normalizaciji broja i funkcionalne aktivnosti T-limfocita, što upućuje na opravdanost primene suportivne terapije zeolitom kod tuberkuloze.

4. SNAGA ZEOLIT DUO DETOXA U REGULACIJI DIJABETESA

Šećerna bolest se smatra najučestalijom bolesti žlezda sa unutrašnjim izlučivanjem, a posledica je neodgovarajućeg rada gušterače. Šećerna bolest tipa 1 zavisna je od insulina i primarno je posledica razaranja ß-stanica u gušterači koje proizvode insulin. Kod šećerne bolesti nezavisnog tipa, dijabetes melitus tip 2, glavna obeležja su poremećeno stvaranje i izlučivanje insulina iz gušterače i otpornost perifernih tkiva na insulin. Stoga glukoza ne ulazi u tkiva i ne hrani ih, nego ostaje u krvi, što se najbolje odražava porastom vrednosti glukoze u krvi.

Osobe sa tipom 1 šećerne bolesti pojačano mokre, imaju pojačan apetit, ali gubitak težine, kao posledicu neodgovarajućeg iskorišćavanja glukoze iz krvi. Kod osoba sa dijabetesom tipa 2 smetnje dugo vremena mogu izostati, a tek kasnije komplikacije ukazuju na samu bolest. Bolest je opasna zbog razvoja hroničnih komplikacija na očima, bubrezima, nervima i krvnom sistemu.

Tip 2 šećerne bolesti prevenira se dijetom i lekovima koji mogu pojačati stvaranje insulina u gušterači ili iskorištavanje glukoze u tkivima, a ako se time ne postigne zadovoljavajući nivo glukoze u krvi, primenjuje se insulin.

Zeolit duo detox transportuje šećer bez pomoći insulina i doprinosi dijabetičarima da duže ostanu insulinski nezavisni. Za vreme dok zeolit odstranjuje višak protona i balansira telesni pH, na istom principu doprinosi spuštanju nivoa koncentracije glukoze u krvi i sprečava pojavu komplikacija dijabetesa. Zbog antioksidativnog, antistresnog i detoksikacijskog efekta zeolita, te zbog njegovog doprinosa u redukciji telesne težine, korisnici zeolita sa dijagnozom dijabetes melitus tip 2, iskazuju manju potrebu za lekovima, bolje subjektivno stanje i unapređenje opšte kliničke slike.

 

5. ZEOLIT DUO DETOX I NEURODEGENERATIVNE BOLESTI

Neurodegenerativne bolesti su česte i brojne, a manifestuju se u vidu različitih napada na nervni sistem, pri čemu otežavaju i ograničavaju funkcionisanje i kvalitet života obolelih. Uzroci su brojni i nedovoljno razjašnjeni, od upala, trauma, neravnoteže neurotransmiterskih sistema, autoimunih poremećaja, genetske predispozicije, do zagađenja iz okoline i akumuliranih slobodnih radikala. Postojeće farmakološke terapije pokušavaju da uspore štetu i olakšaju simptome, katkad uz neugodne nuspojave.

Zeolit unapređuje funkcionalne poremećaje neurodegenerativnih bolesnika koji nakon terapije pokazuju veću snagu, bolju koordinaciju pokreta, brži oporavak mišića, optimizovanje rada krvotoka i bolje opšte stanje. Zeolit pomaže u prevenciji i lečenju bolesti centralnog nervnog sistema i neuromuskularnih poremećaja na način da smiruje tremor, reguliše tonusnu muskulaturu, opušta mišićne spazme i patološke reflekse, čime pomaže kod Parkinsonove bolesti, reumatskih bolesti, artroze, ali i u smanjenju učestalosti i intenziteta epileptičkih napada.

Primena zeolita kod multiple skleroze rezultira poboljšanjem stanja, a posebno dobro reaguju mladi pacijenti u ranijoj fazi bolesti, te neurovegetativni distoničari. Povoljan učinak postiže se kod muskularnih distrofija, takođe u ranijoj fazi bolesti.

Postoje respektabilna istraživanja o opravdanosti primene zeolita kod Alchajmerove bolesti, autizma i demencije, kao i bolesti koja su u uzročnoj vezi sa trovanjem teškim metalima. Zeolit odstranjuje teške metale i druge toksine, što se neposredno pozitivno odražava na tok i stanje ovih bolesti.

 

6. REŠITE SE OSTEOPOROZE PRIMENOM ZEOLIT DUO DETOX-a

Zeolit povećava gustinu kostiju, ima delotvoran učinak na koštanu strukturu i na formiranje kostiju i stoga doprinosi njihovom zarastanju kod osteoporoze i postoperativnih zaceljenja. Povećava proliferaciju i diferencijaciju produkcije osteoćelija i povećava koštanu formaciju. Zbog sposobnosti da simulira strukturu kostiju, zeolit se koristi i kod bolesti vezivnog tkiva, naročito kolagenoza, poput reumatoidnog artritisa, lupus erythematodesa i fibroza, a pomaže i smanjenju bolova u zglobovima.

Osteoporoza je proces patološkog kvantitativnog smanjenja koštanog tkiva i povećanje sunđerastog materijala povećane krhkosti kosti. Zeolit je prikladan za korišćenje kod osteoporoze jer cilja na normalizaciju metabolizma minerala i shodno tome povećava prosečan nivo mineralizacije koštanog tkiva, što dovodi do povećanja mehaničke čvrstoće kosti. Spora konsolidacija preloma kostiju je česta komplikacija koja prisiljava na duže rokove imobilizacije, usporava i komplikuje obnovu i funkcionisanje oštećenih udova. Primena Zeolit duo detox-a omogućava da se ubrza proces isceljenja i smanje komplikacije vezane za dugotrajnu imobilizaciju usled preloma. Kliničke studije o primeni zeolita kod pacijenata sa otvorenim prelomima kostiju i zglobova, kao i sa  traumatskim amputacijama pokazala je merljivo smanjenje osteoporoze kostiju, a zaceljivanje se odvijalo brže i preciznije.

Upotreba zeolita kod pacijenata sa prelomima doprinosi brzom i kompletnijem formiranju koštane mase, ublažava post-traumatske otekline i bolne sindrome i omogućava da zglob ponovo funkcioniše na zdrav način.

Zeolit povećava sadržaj elemenata kao Ca, P, Fe, Mn, Mg u krvi, a smanjuje koncentraciju teških metala Cd, Pb, Al. Takođe, aktivno obnavlja koncentraciju drugih makro i mikro elemenata u krvi i efikasno uklanjanja teške metala iz tela. Iz navedenih razloga biološki aktivni zeolit nalazi sve širu primenu i u traumatologiji.

 

7. ZEOLIT DUO DETOX – BALANSIRA HORMONALNU RAVNOTEŽU I RASPOLOŽENJE

Zeolit duo detox harmonizuje i unapređuje rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, posebno aktivnost limfnih čvorova. Budući da uspešno odstranjuje različite vrste toksina iz tela, Zeolit prirodno povećava energiju i pruža psihofizičku dobrobit, unapređuje raspoloženje, otklanja nesanicu, nervozu i depresiju.

Istraživanja su pokazala da zeolit harmonizuje produkciju neurotransmiterske hemikalije, tzv. serotonina, poznatog “hormona sreće“, koji utiče na emocije, ponašanje i misli koji, kad je u ravnoteži, daje osećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti, pa je posebno važan kod regulacije mentalnih stanja poput depresije. Zeolit, takođe, ublažava tegobe menopauze.

Korisnici zeolita iskazuju osećaj povećane energije, koncentracije, mentalne jasnoće, vitalnosti, boljeg raspoloženja, kao i osećaj mira i zadovoljstva. Ovo nazivamo pozitivnim sekundarnim efektima, jer eliminacija teških metala dopušta telu da akumulira magnezijum, što se na organizam reflektuje povećanim biološkim izvorom telesne energije. Kada se ova interakcija odvija na optimalnom nivou, kod ljudi se podiže svest o sopstvenoj energiji, pa se samim tim osećaju prirodno dobro.

Zeolit duo detox sadrži esencijalne elemente potrebne za optimalno funkcionisanje zdravih ćelija, pa je efikasan u prevenciji preranog starenja. Sadrži mikro i makro minerale, koji imaju jedinstven, lagano alkalizirajući, za vitalnost tela vrlo značajan pH nivo. Mnogi ljudi prerano stare zbog gomilanja toksina koji otežavaju optimalni metabolizam i normalnu obnovu ćelija. Zeolit odstranjuje toksine koji opterećuju organizam, pa se telo normalno obnavlja i regeneriše. Takođe, obnavlja DNK i snabdeva telo esencijalnim supstancama i aminokiselinama, koji su potrebni radi asimiliranja vitamina, minerala i drugih hranljivih sastojaka. Na taj način stimuliše metabolizam, jača imuni sistem i osposobljava organizam da se suprotstavi patogenim uzročnicima i infekcijama. Zeolit duo detox je 100% prirodni mineral i proizvod vrhunske naučne tehnologije, koji ne sadrži nikakve dodatke niti hemijske reagense.

U najnovije vrijeme značajno su unapređena istraživanja o elektromagnetskim poljima i njihovim interakcijama između žive i nežive prirode. Ta istraživanja upućuju na jedinstvo interakcija između žive tvari (čoveka) i nežive prirode (zeolit), što je polazište neslućenih mogućnosti primene zeolita u, na primer, kontroli ljudske biološke dobi.

8. ZEOLIT DUO DETOX REGULIŠE PARADENTOZU I BOLESTI USNE ŠUPLJINE

Zeolit duo detox svoju primenu nalazi i kod stomatoloških problema, kao što su paradentoza i kamenac, te kod bolesti i oštećenja sluznice usne šupljine. Kamenac se pojavljuje između zubi kao žuti, gotovo sivi sloj, koji pogoduje razvitku karijesa. Najčešće se radi o područjima koja su teže dostupna pri čišćenju zuba. Kako bi se kamenac uspešno uklonio, prilikom pranja zuba na četkicu, odnosno na pastu za zube, može se posuti zeolitni prah. Na ovaj način štite se zubi i zubna gleđ, a efekat čišćenja se oseća već za vreme pranja zuba.

Upala desni rezultira oštećenjem kostiju i zuba, a u ustima se javljaju razni nepoželjni mikroorganizmi. Ove pojave je moguće kontrolisati upotrebom Zeolit duo detox-a. Oštećenja mekih tkiva usne šupljine su česta pojava, a javljaju se kao posledica slučajnih povreda, operativnih zahvata, poput vađenja zuba, te određenih radikalnih hirurških lečenja, itd. Lečenje takvih rana se razlikuje kod različitih bolesnika, ali je, po pravilu, praćeno upalnom reakcijom. Važnu ulogu u procesima lečenja ima adekvatno odabrana terapija. Klinička studija o primeni zeolita kod lečenja bolesti usne šupljine pokazala je da je zeolit jedan od modernih načina regeneracije, jer ima imunomodulacijsko i antioksidativno svojstvo, te pojačava protivupalno delovanje, što dugoročno ima povoljan uticaj na procese ozdravljenja u usnoj šupljini i organizam u celini.

 

9. POMOĆ KOD REUMATSKIH OBOLJENJA, REUMATOIDNOG ARTRITISA I GIHTA

Reumatska oboljenja predstavljaju skup različitih oboljenja čiji su zajednički simptomi upalni proces, otok i bolovi u zglobovima, mišićima, tetivama, kao i smanjena pokretljivost. Reumatske bolesti uglavnom napadaju zglobove, tetive, ligamente, kosti, mišiće, a neke zahvataju i unutrašnje organe. Većina reumatskih oboljenja je autoimuna, odnosno nastaje kada imuni sistem, koji u normalnim uslovima brani organizam od štetnih uticaja sredine, počne napadati vlastite ćelie. Veruje se da uzrok reumatskih oboljenja leži u kombinaciji genetskih predispozicija i faktora okoline. Nekim reumatskim bolestima sklonije su žene nego muškarci. To je slučaj kod lupusa, reumatoidnog artritisa, skleroderme i fibromijalgije, dok su muškarci skloniji gihtu.

Artritis je upala zglobova i može zahvatiti zglobove u bilo kom delu tela – rame, koleno, članak. Zdravi zglobovi obavijeni su sunđerastim materijalom, hrskavicom. Sam zglob je obavijen membranom, koja stvara tečnost koja smanjuje trenje u zglobu. Upaljen zglob zahvaćen artritisom postaje bolan, otečen, crven, ugrejan, ukočen, a bol može onemogućiti kretanje. Tri najčešća oblika artritisa uključuju osteoartritis, reumatoidni artritis i giht.

Giht je jedno od najbolnijih reumatoidnih oboljenja, a često počinje naglim bolom, oticanjem i ukočenošću, a zglob može biti topao na dodir i crven. Giht se javlja kada organizam ne može eliminisati mokraćnu kiselinu. Pre napada, formiraju se kristali mokraćne kiseline u vezivnom tkivu zglobova. Vremenom dolazi do upale na mestima gde se stvaraju kristali mokraćne kiseline. Giht je često izazvan stresnim događajima, alkoholom, lekovima, pojavom drugih oboljenja i često zahvata zglobove u donjem delu tela: zglobove pete, članke nogu i zglobove nožnih prstiju.

Osteoartritis je najčešći vid artritisa. Obično zahvata hrskavicu, a vremenom može dovesti i do njenog oštećenja, pri čemu ništa ne smanjuje trenje između kostiju zgloba. Ovakvo stanje se karakteriše bolom, oticanjem, a nekad i nepokretnošću. Osteoartritis najčešće zahvata zglobove koji nose najviše telesne težine: kolena, kukove, stopala, ali i šake, donja leđa i vrat.

Reumatoidni artritis je hronično inflamatorno autoimuno oboljenje koje ne pogađa samo zglobove, nego može napasti i kožu, pluća, oči, krvne sudove. Imuni sistem sam napada ćelije u zglobovima, jer ih doživljava kao strana tela, što dovodi do oticanja, crvenila, ukočenosti i gubitka funkcija. Osobe sa reumatoidnim artritisom mogu osećati umor i imati groznicu. Reumatoidni artritis se javlja simetrično, a ako je zahvaćeno levo koleno, ubrzo će biti zahvaćeno i desno. Na osnovu ove simetrije reumatoidni artritis se razlikuje od drugih oblika artritisa.

Imuni sistem prosečnog savremenog čoveka ne funkcioniše optimalno, što je posledica niza okolnosti – stresa koji prati savremeni način života, smanjenja hranljive vrednosti namirnica, izloženosti hemijskim supstancama i toksinima u hrani, vazduhu, vodi i lekovima.

Zeolit pomaže u lečenju autoimunih, infekcijskih i malignih bolesti. Pozitivno deluje na porast odbrambene sposobnosti organizma, jačajući imuni sistem u procesima imunomodulacije i imunoregulacije. Primena Zeolit duo detox-a omogućava optimalno funkcionisanje imunog sistema tako što detoksikuje čitav organizam, odstranjujući pri tome toksine, viruse, bakterije i gljivice, koji smanjuju imunološke funkcije i opterećuju hormonalnu aktivnost, a kod gihta odstranjuje mokraćnu kiselinu, kao uzročnika bolesti. Zeolit duo detox unapređuje i stimuliše imuni sistem kako bi delovao efikasnije, harmonično i uravnoteženo, te na taj način doprinosi kod svih vrsta imunoloških poremećaja. Zbog specifičnih imunomodulacijskih svojstava, Zeolit duo detox se može nazvati i superantigenom, koji se predstavljaju kao grupa bakterija i viralnih toksina, koji mogu izazvati smrt ćelija u populacijama T ćelija. Superantigeni mogu poboljšati ili umanjiti imunološke reakcije na veliki broj antigena prisutnih kod većine oboljenja, posebno kod autoimunih bolesti. Ova svojstva aktiviranog zeolita potvrđena su kod hematoloških oboljenja, pre svega kod leukemije.

Alergija se može definisati kao poremećaj imunološkog odgovora tela. Zbog ovog poremećaja naš imuni sistem je s vremena na vreme preosetljiv na inače bezopasne supstance (prašina, polen, plesan, dlake, trave, razne namirnice, hemikalije i sl.), koje se unose u telo ili sa kojima telo dolazi u dodir. Kada je imuni sistem zdrav, on je u stanju da prepozna, uništi ili neutralizuje mnogo stranih agresora.
Ponekad je teško uočiti razliku između prehlade i alergijskog napada, jer simptomi mogu biti vrlo slični. Ako simptomi traju više od dve nedelje, možda se ipak radi o alergiji, a ne o prehladi. Opšti simptomi alergije su začepljen nos, svrab, kijavica, iznenadni pad energije, lupanje srca, zadržavanje tečnosti, razdražljivost, bol nepoznatog porekla, razni oblici mentalnog poremećaja, zbunjenost, vrtoglavica, preterano znojenje, rasejanost, glavobolja, bolovi u mišićima, problemi sa spavanjem, netolerancija na hranu, stomačni problemi. Alergije se mogu podeliti u dve grupe: neposredna preosetljivost,  koja podrazumeva reakciju u roku od 5-15 minuta od kontakta sa alergenom, a koja izaziva alergijsku astmu, polensku groznicu, alergiju na hranu i pojedine lekove. Druga grupa je zakasnela, naknadna ili odgođena reakcija, kada imuni sistem sporije reaguje i obično je potrebno dva ili više dana da se manifestuje. Ova vrsta alergije obično je praćena osipom, takozvanim kontaktnim dermatitisom, a uzročnik mogu biti nakit, satovi, odevni predmeti, kozmetika, razne medicinske supstance i drugo.

Najčešći alergeni su grinje (sitni insekti koji žive u prašini), protein koji se nalazi u ljudskoj koži ili kod kućnih ljubimaca, polen (trava, cveća i drveća), plesan i gljivice, hrana (mleko, pšenica, soja, jaja, orašasti plodovi, morski plodovi, grašak, pasulj i kikiriki). Alergije mogu biti u vezi sa nekim ozbiljnim hroničnim bolestima, kao što su upala sinusa i astma, a tada se radi o simptomima poput kijavice,  svraba očiju, bola u ušima, i bola u grlu. Simptomi alergije na hranu su koprivnjača, začepljen nos, grčevi u stomaku, povraćanje, proliv, nadražena koža. Uzroci koji mogu dovesti do alergijske osetljivosti su specifični biološki geni, izloženost jednom ili više alergena na koje osoba ima genetski programirani odgovor, obim i stepen izloženosti, upala sluznice. Zbog svoje molekularne strukture, negativno nabijeni mineral zeolit selektivno privlači, vezuje i pouzdano eliminiše iz organizma sve toksične supstance, bilo da se radi o teškim metalima, radioaktivnim česticama, virusima, ili raznim alergenima. Uklanjanjem toksina Zeolit duo detox  pomaže telu da se brani, a takođe povećava snagu, izdržljivost i otpornost organizma, odnosno sposobnost ispravnog imunološkog odgovora tela.

 

10. ZEOLIT DUO DETOX – MELEM ZA TRETMAN KOŽE

Zeolit duo detox je svoju primenu pronašao i u tretmanima otvorenih rana, pri čemu se na otvorenu ranu posipa zeolit prah. Postupak se ponavlja nekoliko puta dnevno, do zarastanja. Osobe sa herpesom, aknama i bubuljicama takođe mogu primenjivati Zeolit duo detox, nakon čega koža ostaje zategnutija i čišća. Takođe, osobe sa seborejom i perutanjem kože glave mogu koristiti mešavinu vode i zeolita kako bi se rešile ovog problema.

 

BUDITE LEPI UZ TRETMAN ZEOLIT DUO DETOX-om

Zeolit duo detox leči i zaceljuje kožu. U svrhu ulepšavanja i detoksikacije lica, možete napraviti masku od gline i zeolita. Ona će izvući toksine iz epiderma i podmladiti je u roku od samo nekoliko minuta. Nakon tretmana, na lice obavezno nanesite hidratantnu kremu. Zeolit duo detox u prahu naročito se preporučuje kod neurodermatitisa, psorijaze ili koža koja je preosetljiva na redovne kozmetičke sastojke. Stanja poput rozacee i vitiliga leče se Zeolit duo detox kapsulama, koje osnažuju organizam i dovode do poboljšanja kod navedenih poremećaja organizma.

Zeolit duo detox – uputstvo za upotrebu

Zeolit detox kapsule preporučujemo da se koristi na sledeći način:

 • 3x na dan po 2-4 kapsule sa 2dl vode pre jela

 

Zeolit kapsule se rastvaraju u želudcu i čiste donji deo digestivnog trakta, od tankog creva pa na dole.

 

Dužina trajanja terapije

Preporučeni period primene suplementa Zeolit detox u kapsulama je mesec dana do tri meseca, nakon čega je potrebno napraviti pauzu.

 

Nuspojave i kontraindikacije sa drugim lekovima

Toksikološkim analizama je dokazano da je primena Zeolit duo detox  preparata, kako u kapsulama, tako i u prahu, potpuno neškodljiva, ukoliko se u telo unose preporučene doze.

 

Primena Zeolit duo detox-a sa drugim lekovima

Ukoliko u svojoj terapiji uzimate lekove, ne bi trebalo da ih koristite zajedno sa Zeolitom, kako ih telo ne bi izbacilo, jer na taj način medikament ne bi na vreme ostvario svoje dejstvo. Preporučuje se uzimanje Zeolita jedan sat pre ili 2-3 sata nakon upotrebe lekova. Pre upotrebe zeolita, uporedo sa terapijom lekovima, najbolje je da se posavetujete sa svojim lekarom.

 

Zabrane, upozorenja i mere opreza

Preporučuje se da se pacijenti koji koriste terapiju medikamentima pre upotrebe Zeolit duo detoxa konsultuju sa svojim lekarom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i deci. Zeolit duo detox naročito ne smeju da koriste pacijenti na dijalizi, pacijenti koji koriste litijum i druge metale u lečenju, kao i osobe sa metalnim implantatima. Ukoliko se u organizam ne unosi dovoljno tečnosti prilikom korišćenja preparata, može se, u retkim slučajevima, pojaviti zatvor, kao posledica dehidratacije. Do sada nisu poznati slučajevi alergije ili druge prekomerne reakcije na Zeolit duo detox.

 

Ukoliko ste uzeli više ili manje Zeolit duo detox-a nego što je preporučeno

Ukoliko ste uzeli značajno više Zeolit duo detox-a nego što bi trebalo, potrebno je da popijete do 2 litra zdrave pijaće vode, kako ne bi došlo do dehidratacije i zatvora. Ako ste zaboravili da uzmete svoju dnevnu dozu Zeolit duo detox-a ne preporučuje se nadoknađivanje uzimanjem duple doze, već nastavak redovnog korišćenja preparata. Nagli prestanak terapije ne izaziva nikakve neželjene posledice.

 

Uzimanje Zeolit duo detox-a sa hranom i pićima

Uzimanje preparata sa hranom i pićima ne utiče na pogoršanje zdravstvenog stanja. Zeolit duo detox aktivno deluje 4-6 sati, a nakon toga se u potpunosti eliminiše iz organizma u intervalu od 6-12 sati. Potpuno je prirodan, netoksičan, bez nuspojava. Ne postoji mogućnost predoziranja, niti stvaranja zavisnosti. Zeolit se ne akumulira i ne zadržava u organizmu, a može se koristiti i bez lekarskog recepta.

 

Ne preporučuje se trudnicama i deci do 3 godine starosti.

 

Čuvanje i rok upotrebe:

Usled visoke adsorpcione moći bočicu uvek držati dobro zatvorenu, a prilikom korišćenja što kraće otvorenu. Čuvati u zatvorenoj ambalaži na suvom mestu. Držati van domašaja dece.

DOZIRANJE

Zeolit detox kapsule preporučujemo da se koristi na sledeći način:

 • 3x na dan po 2-4 kapsule sa 2dl vode pre jela

 

Zeolit kapsule se rastvaraju u želudcu i čiste donji deo digestivnog trakta, od tankog creva pa na dole.

TOP