Srebrna kap MENTA EUKALIPTUS

KM10.00

Preporučuje se kod:

• Higijene nosne šupljine
• Začepljenog nosa
• Iziritirane nosne sluzokože
• Prehlade
• Kijavice (sinusne i alergijske)
• Hronične upale sinusa
• Virusne infekcije praćene kijavicom (grip)

Pozovite nas: +387 55 22 66 33

Opis

Srebrna kap – Menta, Eukaliptus

Sastav
– Koloidno srebro
– Pomoćne supstance – prečišćena voda, etarska ulja mente i eukaliptusa

Djelovanje

Srebrna kap je rastvor za nos u spreju, koji u sebi sadrži jone srebra – najmoćnije prirodne antibiotike danas poznate čovjeku. Sprej se koristi kao sredstvo za higijenu i svoje dejstvo ostvaruje duboko u nosnoj šupljini. Svojom jedinstvenom i savremenom formulacijom, koloidno srebro u kombinaciji sa etarskim uljima mente i eukaliptusa djeluje snažno – vraća sluzokoži nosa prirodnu vlažnost, ispira i čisti nosnu šupljinu i pozitivno utiče na rad disajnih puteva, eliminišući pritom sve bakterije, gljivice i viruse koji putem vazduha dospijevaju na njenu površinu.
Srebro sprječava zadržavanje i eliminiše viruse na sluzokoži nosa, čime skraćuje trajanje postojeće infekcije i umanjuje njenu jačinu. Aktivni sastojci eukaliptusa vašoj iziritiranoj sluzokoži služe kao blagi antiseptik i pozitivno djeluju na smanjenje oticanja, dok je menta blagotvorno hladi, dodatno ojačava i ublažava sve neugodnosti prouzrokovane isušenošću. Ova jedinstvena i efikasna kombinacija sastojaka smanjuje intenzitet i trajanje svih neprijatnih simptoma, olakšava disanje kroz nos pri slučajevima alergijske kijavice, alergija izazvanih polenom, kao i upale sinusa. Otklanja problem začepljenog nosa, eliminiše infektivne agense i alergene. Preporučuje se kod prehlada i rinitisa praćenog kijavicom, curenjem nosa i otežanim disanjem.

Staphylococcus aureus
Često se dešava da imamo otežano disanje, pa tada uglavnom sumnjamo na devijaciju nosa ili problematične sinuse. Najčešći razlog ovog problema je bakterija Staphylococcus aureus. Iako je ova bakterija široko rasprostranjena u prirodi i kod čovjeka se nalazi kao član normalne flore organizma (najčešće u nosu i na površini kože), često je uzrok mnogih zdravstvenih tegoba – od upale krajnika i sinusa, pa sve do upale pluća. Procjenjeno je da između 10-50% ljudske populacije nosi stafilokoke u nosu. Bolesti izazvane stafilokokom mogu biti invazivne (nastaju prodorom ove bakterije u organizam), zatim intoksikacije (gdje bakterija ne prodire u organizam već izlučuje toksine koji su odgovorni za poremećaj), mogu biti i kombinacija ove dvije grupe. Zbog svega navedenog se preporučuje redovno korišćenje Srebrne kapi kako bi se ova bakterija (aureus) uklonila dok je još u nosu, kao i svi ostali patogeni mikroorganizmi za koje nismo znali ni da postoje, a koji su ometali normalan rad organizma.

Sinuzitis (Upala sinusa)
Sinusi su šupljine u lobanji ispunjene vazduhom, smeštene iza nosa i očiju, kao i u obrazima i čelu. Unutrašnjost sinusa je obložena membranom koja luči sluz, a sa nosnom šupljinom su povezani mnoštvom uskih kanala. Sinuzitis je akutno ili hronično zapaljenje sinusa. Rijetko se javlja kod djece mlađe od 5 godina, dijelom zato što njihovi sinusi nisu još dovoljno razvijeni. Najčešći uzrok upale sinusa je virusna infekcija – na primjer prehlada. Ukoliko se zatvore kanali koji spajaju nos sa sinusima (zbog virusne infekcije), tada dolazi do nagomilavanja sluzi u njima, pa mogu nastaniti bakterije.

Pozovite nas: +387 55 22 66 33

Srebrna kap u ovom slučaju djeluje na viruse koji izazivaju sinuzitis, tako što ih opkoljava, inaktivira i uklanja iz nosa.

Preporučuje se kod:

• Higijene nosne šupljine
• Začepljenog nosa
• Iziritirane nosne sluzokože
• Prehlade
• Kijavice (sinusne i alergijske)
• Hronične upale sinusa
• Virusne infekcije praćene kijavicom (grip)

Način upotrebe

Pomoću pumpice raspršiti preparat na željeno mjesto. Postupak ponoviti nekoliko puta dnevno. Mehanička pumpica omogućava raspršivanje preparata u najsitnije kapljice, čime se postiže optimalno oblaganje sluzokože nosa. Može se bezbijedno koristiti više puta dnevno (prema potrebi) bez štetnih posljedica. Nema interakcije sa drugim lijekovima, niti rizika od predoziranja, ne isušuje sluzokožu, ne mijenja čulo ukusa. Može se primjenjivati u neograničeno dugom periodu. Pogodan je za sve uzraste. U slučaju potpuno začepljenog nosa ili pri pojavi prvih znakova zapušenosti (osjećaj golicanja u nosu) koristiti preparat na svakih sat vremena.

Način čuvanja
– Čuvati u kutiji, van domašaja svjetlosti, na sobnoj temperaturi.

Napomena
– Ovaj proizvod je na prirodnoj bazi, bez konzervansa i aditiva. Rastvor mogu da koriste kako odrasli, tako i djeca. Iz higijenskih razloga, preporučuje se da svaka osoba ima sopstvenu bočicu.

Rok upotrebe
– Dvije godine

Mjere opreza
– Čuvati van domašaja djece.
– U slučaju bilo kakvih nedoumica konsultovati svog ljekara ili farmaceuta.

 

Pozovite nas: +387 55 22 66 33

TOP