Srebrne kapi PANTENOL PROPOLIS

KM9.00

Preporučuje se kod:

• Higijene nosne šupljine
• Začepljenog nosa
• Iziritirane nosne sluzokože
• Prehlade
• Kijavice (sinusne i alergijske)
• Hronične upale sinusa
• Virusne infekcije praćene kijavicom (grip)

 

Pozovite nas: +387 55 22 66 33

Opis

Srebrna kap – Propolis i Pantenol

Sastav

– Koloidno srebro
– Pomoćne supstance – prečišćena voda, etarska ulja propolisa i pantenola

Djelovanje

Srebrna kap je rastvor za nos u spreju, koji u sebi sadrži jone srebra – najmoćnije prirodne antibiotike danas poznate čovjeku. Sprej se koristi kao sredstvo za higijenu i svoje dejstvo ostvaruje duboko u nosnoj šupljini. Svojom jedinstvenom i savremenom formulacijom, koloidno srebro u kombinaciji sa etarskim uljima propolisa i pantenola djeluje snažno – regeneriše sluzokožu nosa, vraća joj njenu prirodnu vlažnost i čisti nosnu šupljinu, eliminišući pritom sve bakterije, gljivice i viruse koji putem vazduha dospijevaju na njenu površinu. Srebro sprječava zadržavanje virusa na sluzokoži nosa, čime skraćuje trajanje infekcije i umanjuje njenu jačinu. Aktivni sastojci propolisa djeluju kao dezinfikujuće sredstvo, imunostimulator, lokalni anestetik (umanjuju postojeći bol), dok pantenol pozitivno utiče na regeneraciju sluzokože, iziritirane konstantnom zapušenošću gornjih disajnih puteva. Ova jedinstvena kombinacija smanjuje jačinu i trajanje neprijatnih simptoma, olakšava disanje kroz nos pri slučajevima alergijske kijavice, alergija izazvanih polenom, kao i upale sinusa. Otklanja problem začepljenog nosa, eliminiše infektivne agense i alergene. Preporučuje se kod prehlada i rinitisa praćenog kijavicom, curenjem nosa i otežanim disanjem.

Staphylococcus aureus

Često se dešava da imamo otežano disanje, pa tada uglavnom sumnjamo na devijaciju nosa ili problematične sinuse. Najčešći razlog ovog problema je bakterija Staphylococcus aureus. Iako je ova bakterija široko rasprostranjena u prirodi i kod čovjeka se nalazi kao član normalne flore organizma (najčešće u nosu i na površini kože), često je uzrok mnogih zdravstvenih tegoba – od upale krajnika i sinusa, pa sve do upale pluća. Procjenjeno je da između 10-50% ljudske populacije nosi stafilokoke u nosu. Bolesti izazvane stafilokokom mogu biti invazivne (nastaju prodorom ove bakterije u organizam), zatim intoksikacije (gdje bakterija ne prodire u organizam već izlučuje toksine koji su odgovorni za poremećaj), mogu biti i kombinacija ove dvije grupe. Zbog svega navedenog se preporučuje redovno korišćenje Srebrne kapi kako bi se ova bakterija (aureus) uklonila dok je još u nosu, kao i svi ostali patogeni mikroorganizmi za koje nismo znali ni da postoje, a koji su ometali normalan rad organizma.

 

Pozovite nas: +387 55 22 66 33

 

Sinuzitis (Upala sinusa)

Sinusi su šupljine u lobanji ispunjene vazduhom, smještene iza nosa i očiju, kao i u obrazima i čelu. Unutrašnjost sinusa je obložena membranom koja luči sluz, a sa nosnom šupljinom su povezani mnoštvom uskih kanala. Sinuzitis je akutno ili hronično zapaljenje sinusa. Rijetko se javlja kod djece mlađe od 5 godina, dijelom zato što njihovi sinusi nisu još dovoljno razvijeni. Najčešći uzrok upale sinusa je virusna infekcija – na primjer prehlada. Ukoliko se zatvore kanali koji spajaju nos sa sinusima (zbog virusne infekcije), tada dolazi do nagomilavanja sluzi u njima, pa je mogu nastaniti bakterije.

Srebrna kap u ovom slučaju djeluje na viruse koji izazivaju sinuzitis, tako što ih opkoljava, inaktivira i uklanja iz nosa.

Preporučuje se kod:

• Higijene nosne šupljine
• Začepljenog nosa
• Iziritirane nosne sluzokože
• Prehlade
• Kijavice (sinusne i alergijske)
• Hronične upale sinusa
• Virusne infekcije praćene kijavicom (grip)

Način upotrebe

Pomoću pumpice raspršiti preparat na željeno mjesto. Postupak ponoviti nekoliko puta dnevno. Mehanička pumpica omogućava raspršivanje preparata u najsitnije kapljice, čime se postiže optimalno oblaganje sluzokože nosa. Može se bezbjedno koristiti više puta dnevno (prema potrebi), bez štetnih posljedica. Nema interakcije sa drugim lijekovima, niti rizika od predoziranja, ne isušuje sluzokožu, ne mijenja čulo ukusa. Može se primjenjivati u neograničeno dugom periodu. Pogodan je za sve uzraste. U slučaju potpuno začepljenog nosa ili pri pojavi prvih znakova zapušenosti (osjećaj golicanja u nosu) koristiti preparat na svakih sat vremena.

Način čuvanja
– Čuvati u kutiji, van domašaja svjetlosti, na sobnoj temperaturi.

Napomena
– Ovaj proizvod je na prirodnoj bazi, bez konzervansa i aditiva. Rastvor mogu da koriste kako odrasli, tako i djeca. Iz higijenskih razloga, preporučuje se da svaka osoba ima sopstvenu bočicu.

– Datum proizvodnje (utisnut na kutiji).

Rok upotrebe
– Dvije godine.

Pakovanje
-Kutija i boca sa dozerom od 50ml.

Mjere opreza
– Čuvati van domašaja djece.
– U slučaju bilo kakvih nedoumica konsultovati svog ljekara ili farmaceuta.

 

Pozovite nas: +387 55 22 66 33

TOP